Wisselend 3-gangen keuzemenu
De Ware Jacob
Voorgerechten
Gerookte heilbotfilet met rode biet, Granny Smith, kappertjes, dille en mierikswortelsaus
Wijn: Viognier Pays d’oc, Frankrijk
********
Eendenleverterrine met gerookte eendenborst-rouleaux, geroosterd suikerbrood, kweepeersorbet en koffie-cacaokruim
Wijn: Gewurztraminer, Alsace, Frankrijk
*********
Proeverij “De Ware Jacob”
Wijn: Pinot Blanc, Alsace, Frankrijk
*********
Bisque van langoustine met pernodschuim, cashewnoten, baharat-olie en knoflookbrood
Wijn: Muscat Rivesaltes Sec, Frankrijk
*********
Tarte tatin van gerookte wortel met miso-mascarpone, zoetzure pompoen, baba ganoush van zwarte knoflook en king boleet
Wijn: Gustoza, Veneto, Italië
********
Licht gerookte rundercarpaccio met tuinerwt-tappenade, crème van oude kaas, geroosterde pompoenpitten en Antiboise
Wijn: Bardolino, Gardameer, Veneto, Italië
Hoofdgerechten
Vis van de dag
Wijn: Chardonnay, Somontano, Spanje
*********
Tournedos met bobotie, krokante polenta, crème van spinazie, blatjang en kruidnageljus
Wijn: Tempranillo, Crianza Rioja, Spanje
********
Gekonfijte fazantbout met paddenstoelenrisotto, geroosterde spruiten, spinazie en truffeljus
Wijn: Negroamaro, Puglia, Italië
*********
Langzaam gegaarde procureur van wildzwijn met aardappelpuree, wafel, pastinaakkruim, rode kool en steranijsjus
Wijn: Malbec, Mendoza, Argentinië
*********
Knolselderij-steak met groene kruidenpuree, gepekelde groenten, walnootcrème en vegetarische demi-glace met gebrande tijm
Wijn: Barbera d’Asti, Piemonte, Italië
Desserts
Cheesecake van pistache en cantuccini met gekarameliseerde vijgen, gel van peer en pistache-ijs
Dessertwijn: Muscat de Rivesaltes, Frankrijk
********
Moelleux van appel en karamel met roomijs van beurre noisette, vanillemousse en calvadosgel
Dessertwijn: Muscat de Beaumes de Venise, Rhône, Frankrijk
*********
Chocoladebrownie met pompoen, gemberbier-ijs, five spice-crumble, pumpkin spice-hangop en een saus van karamel en passievrucht
Dessertwijn: Rivesaltes Grenat, Frankrijk
********
Diverse kazen van de markt met vruchtencompote en huisgemaakt dadelbrood
Port: Tawny Port, Portugal
Bij binnenkomst ontvangt u een heerlijk welkomstdrankje van het huis.
Amuse voor iedereen.
Wisselend seizoensgebonden 3-gangen keuzemenu:
3-gangen keuzemenu: € 58,50
Wijnarrangement (3 glazen kwaliteit met uitleg en goed gevuld): € 24,50
Bob wijnarrangement (halve glaasjes): € 18,00
Wilt u een los glas wijn, flesje of gerecht bestellen? Geen probleem!
Glas Wijn: € 8,30
Fles Wijn: € 37,00
2-gangen: Voor- en Hoofdgerecht: € 54,00
2-gangen: Hoofdgerecht en Dessert: € 50,00
Hoofdgerecht: € 37,00
Het is een avondvullend programma, in het Nederlands, Duits, Engels of Frans,
gesproken door onze storyteller, met uitleg en mooie verhalen.
Wij zijn niet gebouwd voor snelverkeer.
Wij doen het rustig aan. Wilt u snel dineren? Graag aangeven!
Voor alle gasten serveren we ijswater, brood en roomboter, frites en mayonaise.
Heeft u een voedselallergie? Laat het ons weten.
Wilt u een luxe fles wijn? Wij hebben ook een uitgebreide wijnkaart!
Patron : Marc de Rooij
Gastvrouw : Marie Wegenaar
Chefkok : Paul van Rosmalen
Souschef : Sean Wit