Wisselend 3-gangen keuzemenu

De Ware Jacob

Voorgerechten

Geroosterde tonijn met haricots verts, gebakken ui, wonton van gamba en groene curry-komkommer sorbet
Wijn: Gewurstraminer, Pfalz, Duitsland
********
Langzaam gegaarde kalfssukade met knolselderij-macadamiacreme, roodlof, ingemaakte voorjaarsgroente, perzik en dragon
Wijn: Gruner Veltliner Oostenrijk
*********
Proeverij “De Ware Jacob”
Wijn: Pinot Blanc, Alsace, Frankrijk
*********
Blini’s met twee bereidingen van langoustine, rode bietenchutney, venkelmousse, haringkaviaar en groene appel
Wijn: Muscat Rivesaltes Frankrijk
*********
Krokante enoki-paddenstoelen met parelcouscous, baba ganoush, barbecuesaus van gepofte paprika, labneh en granaatappel
Wijn: Gustoza Veneto Italie
********
Carpaccio “Classic” met Parmezaanse kaas, bruscetta, pesto en ‘Harry’s bar‘ mayonaise
Wijn: Bardolino Gardameer Veneto Italie

Hoofdgerechten

Vis van de dag
Wijn: Chardonnay, Somontano, Spanje
*********
Tournedos met aardappel-truffelpuree, gegrilde asperges, gebakken paddenstoelen, morille-vinaigrette, een jus van koffie en balsamico, en schorseneerchips
Wijn: Tempranillo, Crianza Rioja, Spanje
********
Rendang van kip met krokante gele rijst, gegrilde prei, paksoi in oestersaus, zoetzure komkommer en saus van citroengras
Wijn :Garignan Lanquedoc Frankrijk
*********
Lamsrump Sous-Vide gegaard met polenta, bospeen-abrikoos compote, crème van doperwt met gezouten limoen en jus van honing en gebrande tijm
Wijn: Malbec, Medoza, Argentinie
*********
Vegetarische Bieten-biefstuk met pommes dauphine, shiitakepuree, bieten demi-glace, pastinaakcrème en chips
Wijn: Barbera d’Asti, Piemonte, Italie

Desserts

Banaan Tarte Tatin met sticky brownie, kaneelmousse, kruim van dadel en chocolade-ijs
Dessertwijn : Scroppino van banaan
********
Rabarber cheesecake met ruby chocolade, schuim van citroentijm, gemarineerde aardbeien en aardbei sorbet
Dessertwijn: Muscat de Frontignan, Frankrijk
*********
Citroen- meringuetaart met crème suisse, passievrucht meringue en een marshmallow van gin-tonic en mango-passievrucht ijs
Dessertwijn : Auslese Oostenrijk
********
Diverse kazen van de markt met vruchtencompote en huisgemaakt dadelbrood
Port: Tawny Port, Portugal


Bij binnenkomst ontvangt u een heerlijk welkomstdrankje van het huis.
Amuse voor iedereen.

Wisselend seizoensgebonden 3-gangen keuzemenu:
3-gangen keuzemenu: € 58,50
Wijnarrangement (3 glazen kwaliteit met uitleg en goed gevuld): € 24,50
Bob wijnarrangement (halve glaasjes): € 18,00

Wilt u een los glas wijn, flesje of gerecht bestellen? Geen probleem!
Glas Wijn: € 8,30
Fles Wijn: € 37,00
2-gangen: Voor- en Hoofdgerecht: € 54,00
2-gangen: Hoofdgerecht en Dessert: € 50,00
Hoofdgerecht: € 37,00

Het is een avondvullend programma, in het Nederlands, Duits, Engels of Frans,
gesproken door onze storyteller, met uitleg en mooie verhalen.
Wij zijn niet gebouwd voor snelverkeer.
Wij doen het rustig aan. Wilt u snel dineren? Graag aangeven!
Voor alle gasten serveren we ijswater, brood en roomboter, frites en mayonaise.
Heeft u een voedselallergie? Laat het ons weten.
Wilt u een luxe fles wijn? Wij hebben ook een uitgebreide wijnkaart!


Patron : Marc de Rooij

Gastvrouw : Marie Wegenaar

Chefkok : Paul van Rosmalen

Souschef : Sean Wit