Wisselend 3-gangen keuzemenu

De Ware Jacob

Voorgerechten

 Steak tartaar van rund met gepocheerd kwartelei. Lavas mayonaise, zilveruitjes en krokant engelenhaar
Wijn: Bardolino Corvina, Rondinella, Molinara Italie
********
Gegrilde tonijn, cakeje van zwarte olijf, bouillon van tomaat, kruidenrumble en crème van artisjok en ansjovis
Wijn: Chardonnay Assyrtiko Griekenland
*********
Proeverij “De Ware Jacob”
Wijn: Pinot Blanc, Alsace, Frankrijk
*********
Tartelette van aardpeer, peer en pecannoot, geroosterde bloemkool, geitenkaas en bieslookdressing
Wijn: Trebbiano d’ Abruzzo Italie
*********
Tataki van kalfslende met een kalfszwezerik loempia, ingemaakte komkommer en citroengras crème
Wijn: Gruner Veltliner Oostenrijk

Hoofdgerechten

Vis van de dag
Wijn: Chardonnay, Somontano Spanje
*********
Tournedos met langzaam gegaarde rundersukade, hasselback aardappel, ingemaakte spitskool, doperwtencreme en mosterdjus
Wijn: Tempranillo, Crianza Rioja, Spanje
********
Gekonfijte pulled kippenbout met ras el hanout, gepofte paprika, dukkah, gepocheerde nectarine en een jus van gezouten citroen
Wijn: Chardonnay Portugal
*********
Lamsrack in kruidenkorst van tomaat en hazelnoot, polenta, caponata en gesmoorde venkel en een jus van gebrande tijm
Wijn: Primitivo Puglia Italie
*********
Ravioli gevuld met asperge, hollandaisesaus van beurre noisette, gegrilde asperge, gremolata en krokante parmezaan
Wijn: Barbera d’ Asti Piemonte Italie

Desserts

Pistachecake met witte chocolademousse, passievrucht curd en gegrilde mango en gezouten karamel ijs
Dessertwijn : Black Muscat California
*********
Champagne mousse met een Madeleine van bloedsinaasappel, vlierbloesem crème,
Macadamia en bloedsinaasappelsorbet
Dessertwijn: Moscato d’ Asti Piemonte Italie
*********
Smaken van tiramisu, koffie rum baba, creme van koffie, crumble van lange vingers en Italiaans schuim
Likeur : Kaluha Coffie Likeur gekoeld
*********
Kaasplateau met diverse kazen van de markt, geserveerd met notenbrood en vruchtencompote
Port: Tawny Port, Portugal


3 gangen keuzemenu 56,50 // wijnarrangement 22,50
Inclusief ijswater, brood en roomboter. Voor alle gasten serveren wij ijswater, brood en roomboter.
Bij het hoofdgerecht Frites met mayonaise. Wijnarrangement 3 glazen. kwaliteit met uitleg en storyteller én en goed gevuld!

Losse gerechten en wijnen: Hoofdgerecht 36,00 // Voor en hoofdgerecht 50,50 // Hoofd en nagerecht 45,50 // Glas wijn 8,10 // Fles wijn 36,00

Wij hebben ook een uitgebreide wijnkaart.

Voedselallergie? Graag aangeven.


Het is bij ons een avondvullend programma. Dit restaurant is niet gebouwd voor snelverkeer. Wij doen het rustig aan.
Wilt u snel dineren? Graag aangeven.

Patron : Marc de Rooij
Gastvrouw : Marie Wegenaar
Chefkok : Paul van Rosmalen
Souschef : Otto Remmelzwaal
Chef Lavant-vaiselle : Silvester Kossen