Wisselend 3-gangen keuzemenu
De Ware Jacob
Voorgerechten
Rundercarpaccio van gemarineerde runderlende met oude kaas, piccalilly mayonaise, zoetzure groenten en bruschetta met vadouvan
Wijn: Negroamaro Salento Italie
********
Terrine van eendenlever en gerookte eendenborst, truffeljus, druifjes, granola van pastinaak en kaviaar van verjus
Wijn: Riesling Feinherb Duitsland
*********
Proeverij “De Ware Jacob”
Wijn: Pinot Blanc, Alsace, Frankrijk
*********
Mousse van eekhoorntjesbrood met een vinaigrette van shiso aardpeer, gebakken oesterzwam en ingemaakte kombu
Wijn: Trebbiano d’ Abruzzo Italie
*********
Heilbot met miso, gerookte zoete aardappel, ingelegde venkel en een mayonaise van groene olijf
Wijn: Sauvignon Navarra Spanje
Hoofdgerechten
Vis van de dag
Wijn: Chardonnay, Somontano Spanje
*********
Rouleau van coq au vin geserveerd met eigen groente, schuim van kastanje-champignons en spek met opperdoezer ronde
Wijn: Cotes Du Rhone Frankrijk
********
Tournedos met langzaam gegaarde shortrib met kimchi, blini’s van rijst met winterpostelein
Wijn: Tempranillo, Crianza Rioja, Spanje
*********
Wildzwijnfilet met zuurkool, aardappelpuree, fondant van pastinaak, portjus en boerenjongens
Wijn: Syrah Skaapveld Zuid-Afrika
*********
Diverse bereidingen van pompoen, met kastanje crème, hazelnootcrumble, kweepeer
Wijn: Barbera d’ Asti Piemonte Italie
Desserts
Chocolade banaan cheesecake met een parfait van gekarameliseerde witte chocolade, krokante karamel koffiemousse en amaretto ijs
Dessertwijn : Black Muscat California
*********
Gepocheerde perzik in bourbon met vanillebavarois en structuren van braam
Dessertwijn: Muscat de Rivesaltes, Frankrijk
*********
Cremeux van limoenblad met kokos-citrus sorbet, cashewnootpraline, gekonfijte ananas en een gel van granny smith
Likeur : Limoncello Italie
*********
Kaasplateau met diverse kaassoorten geserveerd met dadelbrood, vruchtencompote en krokante brioche
Port: Tawny Port, Portugal
3 gangen keuzemenu 56,50 // wijnarrangement 22,50
Inclusief ijswater, brood en roomboter. Voor alle gasten serveren wij ijswater, brood en roomboter.
Bij het hoofdgerecht Frites met mayonaise. Wijnarrangement 3 glazen. kwaliteit met uitleg en storyteller én en goed gevuld!
Losse gerechten en wijnen: Hoofdgerecht 36,00 // Voor en hoofdgerecht 50,50 // Hoofd en nagerecht 45,50 // Glas wijn 8,10 // Fles wijn 36,00
Wij hebben ook een uitgebreide wijnkaart.
Voedselallergie? Graag aangeven.
Het is bij ons een avondvullend programma. Dit restaurant is niet gebouwd voor snelverkeer. Wij doen het rustig aan.
Wilt u snel dineren? Graag aangeven.
Patron : Marc de Rooij
Gastvrouw : Marie Wegenaar
Chefkok : Paul van Rosmalen
Souschef : Otto Remmelzwaal
Chef Lavant-vaiselle : Silvester Kossen