Wisselend 3-gangen keuzemenu

De Ware Jacob

Voorgerechten

Sashimi van ossenhaas met gefrituurde sushirijst en soja-sesamdressing
salade van edamame, kimchi en zoetzure komkommer.
Wijn: Gewurstraminer, Pfalz, Duitsland
********
Paling in het groen met krokante focaccia, tuinerwtentapenade, bieslook en ponzu-vinaigrette.
Wijn: Sauvignon Blanc, Navarra, Spanje
*********
Proeverij “De Ware Jacob”
Wijn: Pinot Blanc, Alsace, Frankrijk
*********
Paté van gekonfijte eend en eendenlever met een witlofhart, kweepeergelei en rode-uiencompote.
Wijn: Gourmandise Rhone Frankrijk
*********
Taartje van pompoen met crème van geroosterde pompoen, misokaramel, gepekelde sjalot en
een in hot honey ingelegde eidooier.

Wijn: Gustoza Veneto Italie
********
Carpaccio “Classic” met Parmezaanse kaas, bruscetta, pesto en ‘Harry’s bar‘ mayonaise
Wijn: Bardolino Gardameer Veneto Italie

Hoofdgerechten

Vis van de dag
Wijn: Chardonnay, Somontano, Spanje
*********
Tournedos met langzaam gegaarde ossenstaart, gnocchi, gebakken cantharellen, artisjok en laurierjus.
Wijn: Tempranillo, Crianza Rioja, Spanje
********
Livar-varkenshaas met krokant buikspek, aardpeer, rode koolsalade en een saus van rode kool.
Wijn :Garignan Lanquedoc Frankrijk
*********
Gebakken duif met cacaokorst in eigen jus, zuurkool, braam en geroerbakken snijbiet.
Wijn: Malbec, Medoza, Argentinie
*********
Vegetarische Bieten-biefstuk met pommes dauphine, shiitakepuree, bieten demi-glace, pastinaakcrème en chips
Wijn: Barbera d’Asti, Piemonte, Italie

Desserts

Chocoladesoufflé met koffie-dark moscovadosuikerroomijs, koffie-karamelcrumble en een sabayon van boerenjongens
Dessertwijn : Pedro Ximinez, Spanje
********
Poffertjes met gepocheerde vijg, gefermenteerde appelstroop, zoethoutijs, hazelnootmousse en chips van peer
Dessertwijn: Muscat de Frontignan, Frankrijk
*********
Amandeldaquoise met speculaas-cheesecakecrème, amandelpraline, sorbet en gel van mandarijn
Dessertwijn: Muscat de Frontignan, Frankrijk
********
Diverse kazen van de markt met vruchtencompote en huisgemaakt dadelbrood
Port: Tawny Port, Portugal


Bij binnenkomst ontvangt u een heerlijk welkomstdrankje van het huis.
Amuse voor iedereen.

Wisselend seizoensgebonden 3-gangen keuzemenu:
3-gangen keuzemenu: € 58,50
Wijnarrangement (3 glazen kwaliteit met uitleg en goed gevuld): € 24,50
Bob wijnarrangement (halve glaasjes): € 18,00

Wilt u een los glas wijn, flesje of gerecht bestellen? Geen probleem!
Glas wijn: € 8,30
Fles wijn: € 37,00
2-gangen: Voor- en Hoofdgerecht: € 54,00
2-gangen: Hoofdgerecht en Dessert: € 50,00
Hoofdgerecht: € 37,00

Het is een avondvullend programma, in het Nederlands, Duits, Engels of Frans,
gesproken door onze storyteller, met uitleg en mooie verhalen.
Wij zijn niet gebouwd voor snelverkeer.
Wij doen het rustig aan. Wilt u snel dineren? Graag aangeven!
Voor alle gasten serveren we ijswater, brood en roomboter, frites en mayonaise.
Heeft u een voedselallergie? Laat het ons weten.
Wilt u een luxe fles wijn? Wij hebben ook een uitgebreide wijnkaart!


Patron : Marc de Rooij

Gastvrouw : Marie Wegenaar

Chefkok : Paul van Rosmalen

Souschef : Sean Wit