Wisselend 3-gangen keuzemenu
De Ware Jacob
Voorgerechten
Carpaccio met krokant gebakken paddestoelen, pecorino, bruscetta, pesto van kropsla en ‘Harry’s bar ‘ mayonaise
Wijn: Pinot Noir Pfalz Duitsland
********
Ceviche van zeebaars, gamba in panko, licht pittige kreeftmayonaise, ingemaakte rode ui en chimichurri van tomaat.
Wijn: Sauvignon Blanc Navarra Spanje
*********
Proeverij “De Ware Jacob”
Wijn: Pinot Blanc, Alsace, Frankrijk
*********
Gegrilde watermeloen met een mousse van feta en Griekse yoghurt, gazpacho, basilicum en gepofte wilde rijst
Wijn: Trebbiano d’ Abruzzo Italie
*********
Gebakken coquilles met hartige cake van gele curry, beurre blanc van kokosmelk, parels van kalamansi, rettich en krokant limoenblad
Wijn: Assyrtico-Chardonnay Griekenland
Hoofdgerechten
Vis van de dag
Wijn: Chardonnay, Somontano Spanje
*********
Tournedos met stoof van rund, zoete aardappelcrème, gepofte maïs, salade van radijs en appel, en een runderjus met Mexicaanse mole
Wijn: Tempranillo, Crianza Rioja, Spanje
********
Gegrilde kalfsentrecote met arancini van carbonara, bimi in pesto en kalfsjus met tomaat
Wijn: Primitivo-Susumaniello Salento Puglia
*********
Gekonfijte eendenbout, gyoza met appel, lente-ui in 5-spice gemarineerd, zoetzure Chinese kool en hoisinsaus
Wijn: Malbec Medoza Argentinie
*********
In zoutkorst gegaarde knolselderij met gegrilde groene asperges, parmezaanschuim, een crème van truffel en zwarte knoflook, en kruidenolie
Wijn: Barbera d’ Asti Piemonte Italie
Desserts
Taartje met aardbeien, banketbakkersroom, een bouillon van rabarber
Dessertwijn : Black Muscat California
*********
Panna cotta van passievrucht met een parfait van jasmijnrijst, gegrilde mango, ananas en een kletskop van pinda
Dessertwijn: Muscat de Frontignan Frankrijk
*********
Death by chocolate cake’ met vanille ijs, gezouten karamelsaus, banaan en chocolate chip crumble
Likeur : Baileys Likeur gekoeld
*********
Kaasplateau met diverse kazen van de markt, geserveerd met notenbrood en vruchtencompote
Port: Tawny Port, Portugal
Bij binnenkomst ontvangt u een heerlijk welkomstdrankje van het huis.
Amuse voor iedereen.
Wisselend seizoensgebonden 3-gangen keuzemenu:
3-gangen keuzemenu: € 58,50
Wijnarrangement (3 glazen kwaliteit met uitleg en goed gevuld): € 24,50
Bob wijnarrangement (halve glaasjes): € 18,00
Wilt u een los glas wijn, flesje of gerecht bestellen? Geen probleem!
Glas wijn: € 8,30
Fles wijn: € 37,00
2-gangen: Voor- en Hoofdgerecht: € 54,00
2-gangen: Hoofdgerecht en Dessert: € 50,00
Hoofdgerecht: € 37,00
Het is een avondvullend programma, in het Nederlands, Duits, Engels of Frans,
gesproken door onze storyteller, met uitleg en mooie verhalen.
Wij zijn niet gebouwd voor snelverkeer.
Wij doen het rustig aan. Wilt u snel dineren? Graag aangeven!
Voor alle gasten serveren we ijswater, brood en roomboter, frites en mayonaise.
Heeft u een voedselallergie? Laat het ons weten.
Wilt u een luxe fles wijn? Wij hebben ook een uitgebreide wijnkaart!
Patron : Marc de Rooij
Gastvrouw : Marie Wegenaar
Chefkok : Paul van Rosmalen
Souschef : Sean Wit