De Ware Jacob

Kerstmenu 2023

Voorgerechten

Bisque van kreeft met gerookte kreeften-chipolata, tuinerwten, tuiles van Parmazaan en lavas-olie
Wijn: Petit Foule, Viognier, Pays d’Oc Frankrijk

Tussengerecht

Rillette van konijn en een bonbon van hazelnoot met rode biet,
crème van knolselderij, compote van sjalotten en hazelnootkruim
Wijn: Heim Gewürztraminer, d’Alsace Frankrijk

Hoofdgerechten

Keuze uit:

 Hertenbiefstuk
Zuurkool, saus van stoofperen, poffertjes van aardappel en artisjok, schuim van bospeen en mandarijn
Wijn: Revolution Solaire, Syrah-Marslan, Pays d’Oc Frankrijk

Tournedos
Zuurkool, saus van stoofperen, poffertjes van aardappel en artisjok, schuim van bospeen en mandarijn
Wijn: Revolution Solaire, Syrah-Marslan, Pays d’Oc Frankrijk

Tarbot filet
Beurre blanc, poffertjes van aardappel en artisjok, zuurkool, schuim van bospeen en mandarijn
Wijn: Enate, Chardonnay, Somontano Spanje

Dessert

Keuze uit:

Chocolademousse, koffie crème brûlée, caramel, parfait van advocaat en Licor 43 ijs
Dessertwijn : Musita Passito Sicilië  Italie

Kaasplateau met diverse kaassoorten geserveerd met dadelbrood, vruchtencompote en krokante brioche
Port : Croft  Tawny


Patron : Marc de Rooij

Gastvrouw : Marie Wegenaar

Chefkok : Paul van Rosmalen

Souschef : Sean Wit