De Ware Jacob
Kerstmenu 2023
Voorgerechten
Bisque van kreeft met gerookte kreeften-chipolata, tuinerwten, tuiles van Parmazaan en lavas-olie
Wijn: Petit Foule, Viognier, Pays d’Oc Frankrijk
Tussengerecht
Rillette van konijn en een bonbon van hazelnoot met rode biet,
crème van knolselderij, compote van sjalotten en hazelnootkruim
Wijn: Heim Gewürztraminer, d’Alsace Frankrijk
Hoofdgerechten
Keuze uit:
Hertenbiefstuk
Zuurkool, saus van stoofperen, poffertjes van aardappel en artisjok, schuim van bospeen en mandarijn
Wijn: Revolution Solaire, Syrah-Marslan, Pays d’Oc Frankrijk
Tournedos
Zuurkool, saus van stoofperen, poffertjes van aardappel en artisjok, schuim van bospeen en mandarijn
Wijn: Revolution Solaire, Syrah-Marslan, Pays d’Oc Frankrijk
Tarbot filet
Beurre blanc, poffertjes van aardappel en artisjok, zuurkool, schuim van bospeen en mandarijn
Wijn: Enate, Chardonnay, Somontano Spanje
Dessert
Keuze uit:
Chocolademousse, koffie crème brûlée, caramel, parfait van advocaat en Licor 43 ijs
Dessertwijn : Musita Passito Sicilië Italie
Kaasplateau met diverse kaassoorten geserveerd met dadelbrood, vruchtencompote en krokante brioche
Port : Croft Tawny
Patron : Marc de Rooij
Gastvrouw : Marie Wegenaar
Chefkok : Paul van Rosmalen
Souschef : Sean Wit